Suppen in Haarlem - Ricardo Haverschmidt en Chantal van Ruler van Free Movement Sports Haarlem

Stand up Paddling (suppen)

Suppen in Haarlem en omgeving

De SUP school van Free Movement is mobiel, dit houdt in dat wij in Haarlem en omgeving lessen kunnen aanbieden op bijna elke gewenste plek. Ideaal als je vlak bij je eigen huis een mooi stuk water hebt waar je wel eens zou willen suppen.

Wat is suppen?
Jezelf staand op een surfboard voortbewegen door middel van een peddel is inmiddels ook in Nederland een steeds sneller groeiende watersport aan het worden. Dit is ook niet wonderlijk wanneer je bedenkt dat de sport beoefend kan worden op zee, op rivieren, kanalen, sloten en meren, en Nederland voor ruim 18% bestaat uit water! Daarnaast is het gezond en leuk om te doen, je bent niet afhankelijk van wind, het is zeer toegankelijk, geschikt voor iedereen, het enige dat je nodig hebt is een board een peddel en water.

Suppen in Haarlem - Ricardo Haverschmidt en Chantal van Ruler van Free Movement Sports Haarlem

SUP school in Haarlem
De vaste SUP stad van Free Movement is Haarlem. Free Movement onderscheidt zich door niet alleen te focussen op de beginnende supper maar zich ook te specialiseren op de tour en wedstrijd suppers. Wij bieden hier SUP lessen,  SUP tourtochten, SUP trainingen, SUP verhuur  en nog veel meer aan. Haarlem is inmiddels dan ook de stad geworden waar het SUP niveau hard aan het groeien is.Kijk voor de SUP mogelijkheden in Haarlem  en omgeving naar ons SUP programma.

SUP Race Trainingen
Op dinsdag en donderdag avond worden er Sup Race trainingen gegeven waarbij de focus ligt op het beter maken van anderen paddelaars. We hebben in de loop der tijd een enthousiaste groep bij elkaar weten te krijgen die met veel plezier de trainingen komen bezoeken. Ook uit de resultaten die geboekt worden blijkt dat wij een goed schema hebben waarbij paddelaars grote sprongen kunnen maken om zichzelf te verbeteren. De race trainingen worden gegeven door professioneel stand up paddle instructeur en atleet Ricardo Haverschmidt.

stand up paddling

* Ricardo is teamrider van Fanatic Internationaal, Fanatic SUP Benelux en Ion Benelux.
* Nederlands kampioen Long Distance & Beach Race 2015
* Ricardo is zins 2015 een ASI SUP Trainer.  De ASI is world’s leading surf and paddle education and accreditation organisation.
* De SUP school inclusief alle instructeurs van Free Movement is ASI gecertificeerd.